خبرهایی از “کنجکاوی” و حیات ۴ میلیارد ساله روی مریخ



در این مطلب به خبرهایی پیرامون  سیاره سرخ و اکتشافات جدیدیش خواهیم پرداخت . همچنین ماموریت و مسیر جدید حرکت مریخ نورد کنجکاوی  به سمت کوه شارپ را شرح خواهیم داد.

حیات درگذشته مریخ

یافته‌های جدید علمی حاکی از آن است که حیات از چهار میلیارد سال پیش بر روی مریخ وجود داشته است. دانشمندان پس از مطالعه نخستین بررسی‌های جوی به دست آمده از مریخ نورد کنجکاوی می‌گویند سیاره سرخ چهار میلیارد سال پیش، احتمالا پس از اصابت عظیمی با جسمی به بزرگی سیاره پلوتو، اکسیژن خود را از دست داده است.

محققان معتقدند این داده‌ها شواهد واضحی است از اینکه مریخ پیش از این به خاطر داشتن اتمسفر ضخیم قابل ملاحظه، در گذشته گرم‌تر و مرطوب‌تر از مریخ خشک و سرد کنونی بوده است. این گروه از محققان می‌گویند یک رویداد مرموز و عظیم اتمسفر غنی از اکسیژن مریخ را از بین برده و فقط دی اکسید کربن از خود به جا گذاشته است.

محققان برای این اکتشاف گاز و ایزوتوپ‌های مختلف را در نمونه‌های هوای سیاره مریخ اندازه گیری کردند. ایزوتوپ‌ها گونه‌های مختلف از یک عنصر شیمیایی هستند که حاوی تعداد مختلفی از تونرون‌ها است و از جمله رایج‌ترین ایزوتوپ‌های کربن موسوم به کربن -۱۲ و ایزوتوپ سنگین با ثبات آن موسوم به کربن ۱۳ است که حاوی نوترون اضافی است.

واحد تجزیه نمونه کنجکاوی (SAM )، نسبت ایزوتوپ‌های سنگین‌تر به سبک‌تر کربن و اکسیژن را در دی اکسید کربن که اتمسفر امروزی مریخ را شکل می‌دهد، بررسی کرد. بررسی‌ها نشان می‌دهد ایزوتوپ‌های سنگین کربن و اکسیژن در اتمسفر نازک امروزی در مقایسه با ویژگی‌های مواد خامی که در این سیاره شکل گرفته‌اند بسیار فراوان‌تر هستند.

این یافته شواهدی را ارائه می‌دهد که حاکی از نابودی بخش عمده اتسمفر اصلی مریخ و همچنین چگونگی از بین رفتن این اتمسفر است. این امر حاکی از آن است که اتسمفر این سیاره از بالا از بین رفته است نه از پایین و این امر ناشی از تعامل جو با سطح بوده است.

Curiosity-Sol-262_Aa_Ken-Kremer

کنجکاوی و چشم اندازی از کوه شارپ

کنجکاوی در یک مسیر جدید

مریخ نورد کنجکاوی ناسا در ادامه حرکت بسمت کوه شارپ، تاکنون یک کیلومتر از مسیر هشت کیلومتری را پیموده است. حدود دو هفته قبل تحقیقات علمی کنجکاوی در منطقه Glenelg به پایان رسید؛ این منطقه در ۵۰۰ متری محل فرود مریخ نورد قرار دارد و شواهدی از محیط مرطوب در تاریخچه باستانی سیاره سرخ بدست آمده است.

MSL_TraverseMap_Sol0333_fcalef-full-580x448

نقشه محل قرارگیری مریخ نورد کنجکاوی در نقطه ۳۳۳ که مدارگرد اکتشافی مریخ ناسا به ثبت رسانده است.

کوه شارپ در فاصله هشت کیلومتری جنوب غرب این منطقه بعنوان هدف بعدی مطالعات در نظر گرفته شده است. این کوه در میانه دهانه گیل واقع شده و دارای لایه های متعددی است که به باور محققان حاوی شواهدی از محیط باستانی مریخ و نحوه تکامل این سیاره است. کنجکاوی در سیصد و سی و پنجمین روز حضور بر سطح مریخ، یک هزار و ۲۹ متر از مسیر بسمت هدف جدید را طی کرده است.

Read More : http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2370047

http://news.discovery.com/space/mars-atmosphere-curiosity-measurements-isotopes-130718.htm

http://www.universetoday.com/103407/curiosity-interview-with-project-manager-jim-erickson-new-software-hastens-trek-to-mount-sharp/


منبع سایت علمی بیگ بنگ

 

VN:F [1.9.22_1171]